Február 24.-től kezdetét veszik a dinamikus jóga órák az akadémián! 2014.02.18

"Óráimon a klasszikus (hatha) jóga ászanákat, ötvözöm dinamikus jógával"

Február 24.-től hétfőn, és pénteken lehet erősödni Csilla jóga óráin.
Hétfőn: 16.00-17.00-ig, és pénteken 20.30-21.30-ig!

 

Ha egy fizikailag alaposan megdolgoztató edzésre vágysz, erős, feszes, szálkás izmokat, egészséges, stabil és rugalmas gerincet szeretnél, akkor itt a helyed!!

Ez egy rendkívül erőt próbáló edzés, melynek fő célja az erő és a hajlékonyság fejlesztése, a megrövidült izmok nyújtása, a gerinc karbantartása és ezáltal egy funkcionálisan egészséges test elérése.

Ez az óra igazi kihívást jelent fizikai értelemben, mentálisan viszont tökéletesen ellazít, relaxál. Szinte újjászületve távozik a vendég.
A jóga gyakorlatai tökéletesen alkalmasak a gerinc karbantartására, tornájára, a rossz tartásból, ülőmunkából adódó hát- és derékproblémák megszüntetésére.

 

JÓGA

 

A jógapózok (ászanák) megnyújtják és rugalmassá teszik az izmokat, ízületeket, gerincet és a csontrendszert. Edzik a belső szerveket és idegeket is. A test karcsúvá válik. Megszabadít a fizikai és szellemi feszültségtől. A légző gyakorlatok új erővel töltik meg a testet, segítenek az elme uralmában. Egy mindenre kiterjedő élet-tudomány Indiából, az önfejlesztés legősibb módszere, magába foglalja a test, a lélek és a szellem fejlődését is. Kezdetben furcsa, kicsavart pózok sorozatának tűnik, de a rendszeres gyakorlás lehetővé teszi, hogy a jógázó megismerje a belső békét, az ember valódi természetét. Ez a jóga lényege - az önmegvalósítás. Az ászanák különleges testhelyzetek, amelyek megnyitják az energiacsatornákat, és a pszichikus központokat. A magasabb tudatosság elérésének eszközei, és egyben szilárd alapot teremtenek a test, a légzés, az elme és az ezeken túli területek felderítéséhez. A gyakorlatok erősítik a test gyengébb izmait, lazítják a merev ízületeket, növelik az ellenálló képességet. Az ászanák kitágítják a test fizikai mozgásterét, mellette a psziché számára is a tágasság, a határok meghaladásának érzését nyújtják. Fokozzák és ellenőrzésünk alá vonják a pránát, azaz az életerőt. A gyakorlatok megtisztítják és gyógyítják a testet, ezért a  jógát a betegségek megelőzésének ideális eszközeként is számon tartják.
A jóga testi hatásai: csökkenti a fájdalmakat, menstruációs görcsöket, emésztést javító, vitalizáló, élénkítő hatású, segíti a vegetatív idegrendszer kiegyensúlyozását, javítja a szív- és érrendszer működését.
A jóga szociális hatásai: Az önértékelés növelésével megváltozhat a szociális kapcsolatok minősége, növekedhet az empátia, a társak felé fordulás.